Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cod galben de ploi la nivelul judeţului Mehedinţi

 

Începând de marți, 14 mai a.c., de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice COD GALBEN ce vizează cantiăţi însemnate de apă, valabilă până miecuri dimineaţă, la ora 10.00, totodată fiind în vigoare o informare meteorologică privind posibilitatea manifestării unor averse, frecvente descărcări electric, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, până vineri, 17 mai a.c., la ora 10.00.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituţiile cu rol în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situaţii.

Totodată, la nivelul ISU Mehedinţi au fost dispuse măsuri suplimentare privind pregătirea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie, pentru a se interveni eficient, în sprijinul populaţiei, în scopul diminuării şi înlăturării efectelor, în cazul în care va fi nevoie.

„În situaţia manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, ISU Mehedinți recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.