Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Se cere revocarea mandatului de parlamentar a lui Liviu Dragnea – ”Mingea” aruncată la CCR

Partidul Național Liberal a depus miercuri, 14 mai, la CCR sesizarea privind contestarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, prin care solicită încetarea mandatului de parlamentar, pe motiv că a fost ales ilegal având o condamnare în dosarul referendumului.

Camera Deputaților, în cazul reflectat la pct.4 al paragrafului 36 din Hotărârea Camerei Deputaților nr.122 din 21 decembrie 2016, avea obligația regulamentară să se pronunțe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaților. Este de menționat, totodată, că acestuia i-a fost interzis, din anul 2015, prin hotărârea judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exercițiul drepturilor electorale (dreptul de vot și dreptul de a fi ales) pentru o perioadă de 4 ani de zile. În concluzie, vă solicităm să constatați, pentru motive intrinseci, că dispoziția punctului 4, din paragraful 36 -„circumscripția electorală nr.36 județul Teleorman, din anexa, parte integrantă la Hotărârea Camerei Deputaților nr.122 din 21 decembrie 2016, cu privire la validarea mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea, este neconstituțională deoarece încalcă dispozițiile art.1 alin.(5) coroborat cu dispozițiile art.70 din Constituția României. În drept, ne motivăm sesizarea pe dispozițiile art. 27, alin. (1) și (2) din Legea 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale”, se arată în sesizarea depusă de PNL la CCR.

Raluca Turcan a anunțat că liberalii cer încetarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea.

”Cerem astăzi încetarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea! Cerem Curții Constitiționale să constate neconstituționalitatea mandatului din Camera Deputaților pentru infractorul șef al României.  Delirul incredibil al lui Dragnea din ultima vreme, cu vădite accente dictatoriale, ne-a motivat să identificăm toate căile constituționale și legale, democratice, pentru a-l opri, să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție. Am realizat recent un lucru, documentându-ne, așa cum am văzut că și PSD se întoarce în urmă cu 10 ani. Noi ne-am întors, însă, numai în urmă cu 2 ani și jumătate, adică în 2016. PNL consideră că acest om, Liviu Dragnea, este un pericol pentru democrația românească, iar Curtea Constituțională este una dintre instituțiile care trebuie să apere democrația – asta spune Legea Fundamentală. Cum poate opri CCR acest asalt abominabil al lui Dragnea, care controlează o guvernare pentru infractori? Constatând un lucru absolut simplu și evident, dacă pui față în față Constituția, Regulamentul Camerei Deputaților și Hotărârea prin care a fost validat mandatul dnului Liviu Dragnea: că se află în contradicție! Prin urmare, cerem Curții Constituționale declararea drept neconstituțională a Hotărârii Camerei Deputaților care a dus la validarea mandatului lui Liviu Dragnea, cu referire la punctul care privește mandatul de deputat al d-lui Dragnea”, a declarat Raluca Turcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.