Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Coronavirus: Au murit 3 persoane în ultimele 24 de ore din Mehedinți

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți anunță că în ultimele 24 ore au fost înregistrate trei decese.

Primul deces, la o persoană de sex F, vârsta 87 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 09.10.2020. În data de 15.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: tumoră intrarahidiană extradurală, paraplegie acută nontraumatică, IC NYHA II, FIA permanent, cardiopatie dilatativă, insuficiență mitrală. Cel de al doilea deces a fost înregistrat la o persoană de sex F, vârsta 74 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 08.10.2020. În data de 15.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: hipertensiune arterial grad II, BRC stadiu II, obezitate grad II, tulburare depresivă recurentă. Cel de al treilea deces a fost înregistrat la o persoană de sex M, vârsta 81 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 17.09.2020. În data de 15.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: IC NYHA II, insuficiență renală acută AKI II.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 300 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale dintre care 24 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 2.500 lei. De asemenea, au fost verificate peste 70 de mijloace transport în comun.

În cursul zilei de joi, 15 octombrie, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat două acțiuni, fiind verificate 22 de obiective, dintre care: 4 instituții de învățământ, o instituție și 17 societăți comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate 3 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 8 misiuni, 7 dintre acestea pentru decontaminarea a 13 ambulanțe SMURD și SAJ, o misiune fiind pentru preluarea și transportul unei persoane care intrat în carantină la domiciliu.

Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Poliția Locală a făcut verificări la 177 de persoane din 125 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 10 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, vineri, 16 octombrie 2020, este următoarea:

– 717 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1676 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (21 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 90 persoane internate, din care 8 persoane internate la sectia ATI
– 129 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 87 persoane decedate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.