Skip to content
Ediția de astăzi

Coronavirus – Care este situația în Mehedinți

În județul Mehedinți  în ultimele 24 de ore o persoană, de sex feminin, în vârstă de 46 de ani a decedat, după ce fusese confirmată cu COVID – 19 în data de 23 octombrie.
În data de 28 octombrie a fost declarat decesul. Victima avea comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterial, obezitate.
DSP Mehedinți anunță că joi, 29 octombrie, 709 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată, 2086 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (51 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), 144 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI, 235 persoane izolate la domiciliu asimptomatice, iar 90 persoane decedate.
Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 1,19.
La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:
1. GODEANU (2,62)
2. HINOVA (2,29)
3. HUSNICIOARA (2,19)
4. POROINA MARE (1,80)
5. DROBETA TURNU SEVERIN (2,24)
6. BREZNIȚA OCOL (1,77)
În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 300 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale dintre care 32 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 18.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 50 de mijloace de transport în comun.
Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, în ultimele 24 de ore, pompierii au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 53 de obiective, dintre care: șase unități de învățământ, șase primării, trei instituții publice, două benzinării, 17 unități de alimentație publică și 19 spații comerciale.
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 19 misiuni, 13 dintre acestea pentru decontaminarea a 18 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șase pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.
Poliția Locală a făcut verificări la 316 de persoane din 238 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 6 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.