Skip to content
Administrație locală

Coronavirus: Primarul Severinului stă în carantină

Primarul Severinului Marius Screciu stă în carantină, după ce s-a întors de la Milano unde a fost alături de o delegație într-o vizită de lucru.
După ce au existat zvonuri că nu ar respecta indicațiile, edilul a anunțat publică că respectă perioada de carantină.
”Pentru a evita orice speculații pe această temă, doresc să aduc la cunoștința opiniei publice următoarele: Urmez protocolul de 14 zile de carantină, potrivit măsurilor luate de Ministerul Sănătății la nivel național, după deplasarea pe care am efectuat-o în interes de serviciu la Milano (provincia Lombardia, Italia). În urma investigațiilor medicale efectuate, starea mea de sănătate este foarte bună, dar am decis că este cel mai bine să nu risc și, în același timp, să dau un exemplu pentru persoanele care se întorc din zonele afectate, să respecte măsurile luate pentru protejarea populației. Țin permanent legătura cu instituțiile abilitate să monitorizeze situația privind sănătatea publică, dar și cu serviciile din Primărie și-i asigur pe severineni că toate activitățile la nivelul orașului se desfășoară după graficul stabilit. Fac totodată un apel la calm, îi rog pe cetățeni să se informeze corect, să respecte cu strictețe regulile de igienă și precizez că la acest moment nu se înregistrează niciun caz de infectare cu coronavirus în orașul nostru”, a precizat primarul.

26 de persoane din judeţul Mehedinți întoarse în ţară după călătorii în zone de risc (Italia, China) pentru epidemia cu noul coronavirus COVID-19 au primit recomandare de izolare la domiciliu, neavând simptomatologie specifică.

În judeţul Mehedinți sunt 26 de persoane care au călătorit în zonele de risc şi au recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fără simptomatologie specifică. Din cele 26 de persoane, 13 au făcut parte dintr-o delegație a Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin formată din angajați și consilieri locali, care s-au întors zilele trecute din Milano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.