Skip to content
Ediția de astăzi

Cum va fi vremea în luna septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit ANM, în intervalul 23 august – 20 septembrie, vremea va fi normală pentru perioada respectivă, însă cu ploi mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi în jumătatea nordică a ţării. Precipitaţii însemnate cantitativ vor fi şi la munte, după data de 6 septembrie.

În săptămâna 23.08 – 30.08, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile, informează ANM, potrivit PSNews.ro

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Temperatura medie a aerului din săptămâna 30.08- 06.09 va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 06.09 – 13.09, temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric estimat pentru intervalul 13-20 septembrie va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, au mai precizat meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.