Skip to content
Focus Recent

Deputata Alina Teiș se laudă cu manualele pentru elevi – A uitat de teleormanizarea municipiului Drobeta?!?

Deputata PSD de Mehedinți Alina Teiș nu a ratat ocazia de a lăuda, de la tribuna Parlamentului, marile realizări ale Guvernului PSD&ALDe în sfera Educației. Ce ne-a atras însă atenția a fost remarca deputatei cu privire la manualele școlare.

Alina Teiș a transmis că toți elevii au avut manuale școlare pe bănci.

Nu doar că ne dorim, dar încercăm să facem tot posibilul pentru asta. Încercăm să le creăm condiţii mai bune în şcoli, să le asigurăm tuturor accesul la educaţie, să-i sprijinim. Aş vrea să aduc în discuţie exemplul manualelor şcolare. E primul an în care elevii vor avea pe bănci absolut toate manualele şcolare”, a declarat deputata PSD.

Ce nu a explicat însă deputata PSD, despre ce manuale școlare este vorba? Să sperăm că nu e vorba de cele pline de erori, unde municipiul Drobeta Turnu Severin a fost teleormanizat.

Prin acest proces de ”teleormanizare” a Mehedințiului se vor mai cheltui 300.000 de lei. De ce? Deoarece ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP. Directorul General al Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Nistor, a declarat luni pentru „Adevărul“ că vor trebui retipărite aproximativ 148.000 de manuale de Geografie, iar costul întregului proces va fi de 300.000 de lei.

Cu toate astea Alina Teiș anunța ce își propune PSD pentru viitor… Poate mai bine nu s-ar mai gândi la viitorul copiilor noștri pentru că ne este clar că îl vor deforma, total.

Citește și Geografia făcută pe modelul editurii PSD&ALDE: Drobeta Turnu Severin înlocuit cu Turnu Măgurele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.