Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Exerciţiu de intervenţie pe DN56A, în cazul unui accident cu un microbuz școlar la Rogova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat astăzi, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul unui accident rutier cu victime multiple, urmat de incendiu, pe DN 56A, pe raza localităţii Rogova.

Conform scenariului, în accidentul rutier au fost implicate două microbuze – un microbuz şcolar ce transporta 14 elevi şi altul în care se aflau opt muncitori, în urma impactului, la unul dintre autovehicule izbucnind şi un incendiu.

La acest exerciţiu, care a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, au fost mobilizaţi peste 60 de pompieri, care au intervenit cu trei ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, dar şi o autospecială de descarcerare.

Pentru salvarea victimelor, alături de pompieri au acţionat echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, situaţia de urgenţă fiind gestionată cu sprijinul efectivelor de jandarmi şi poliţişti, dar şi a lucrătorilor Secţiei de Drumuri Naţionale, care au degajat carosabilul, în urma accidentului.

”Prin desfăşurarea acestui exerciţiu a fost verificat modul de cooperare a structurilor de intervenţie implicate în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă, dar şi viabilitatea Planului Roşu de intervenţie. Exerciţiul a urmărit coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii în cazul producerii unor accidente colective, precum şi antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie”, explică Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.