Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: Bine ai venit acasă, Liviu!

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a trimis o declarație de presă prin care îi urează fostului lider social democrat ”Bine ai venit acasă”, plus o serie de ”învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după”.

Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinanțat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării! Dacă reușea Tudorel să libereze toți deținuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevrednică. Greu eșec! Era, înțelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă. Am auzit că te-au și înjurat niște cetățeni la venirea ‘acasă’. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de mulțime. Și, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum”, se arată în declarația de presă.

Acesta îi mai transmite fostului lider social democrat că din cauza lui nu au fost bani pentru modernizarea penitenciarelor.

Camera o găsești așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plângeți împreună. (…) Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aproape de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție. Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e bătută, și n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcăriaș model. Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm sa ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai încercat să ne-o furi ca sâ scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii și asistați social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ți umfli conturile. Așa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.