Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Fermierii sunt furioși pe ministerul mehedințen Daea

Promisiunile ministrului Agriculturii Petre Daea legate de suvențiile suplimentare din fonduri europene s-au dovedit a fi fost incorecte, drept urmare sute de fermieri sunt furioși și susțin că au fost înșelați.

Deși li s-a spus că vor primi o subvenție suplimentară din fonduri europene de 23 de euro pe hectar, se pare că de fapt mulți au primit cu 10% mai puțin din suma care le-a fost promisă.

Potrivit Agroinfo.ro, cei 16.451.931 de euro de la UE au fost distribuiți fermierilor după un algoritm extrem de complicat, algoritm ce nu are legătură cu alocarea unei sume fixe pe hectar și care face ca sumele pe hectar să fie mult mai mici decât cei 23 de euro promiși de ministrul Daea și de șeful APIA.

Deputatul PNL Florin Roman susține că PSDragnea ţepuieşte 93.000 de fermieri.

Cu toate că autorităţile au promis, atât prin ministrul Petre Daea, cât şi prin directorul general al APIA, o subvenţie suplimentară de 23 euro/ha, un supliment la subvenţia pe suprafaţă, din rezerva europeană agricolă pentru situaţii de criză, constituită la nivelul anului 2016 şi rămasă necheltuită, în realitate, situaţia este complet diferită. De fapt, în conturile fermierilor a intrat echivalentul a 2-3 euro, în loc de 23 de euro cât era preconizat. La această oră, fermierii se pregătesc de ample acţiuni de protest şi cer demisia celor care i-au minţit. Nimeni nu le oferă, însă, explicaţii oficiale! Solicit pe această cale lămuriri urgente din partea ministrului Daea, pentru că fermierii au nevoie să primească răspunsuri ferme din partea Guvernului. Mai îndrăzniţi să credeţi în minciunile PSD?”, a declarat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.