Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Florin Cîțu: Intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua a campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți 5 ianuarie, că deși campania de vaccinare anti-COVID-19 a început într-un ritm lent, numărul vaccinărilor a crescut începând de luni, iar ritmul este bun.

În acest context, șeful Guvernului a declarat că de la jumătatea săptămânii viitoare ar trebui să înceapă a doua etapă de vaccinare.

”Campania de vaccinare început mai lent, dar am văzut că aveam ieri 230 de centre care funcționau și cred că ritmul acesta este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează. Trebuie să accelerăm acest ritm. Intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua și înseamnă că va trebui să avem centrele din afara spitalelor. Este vorba despre 932 de centre. Aici este nevoie de susținerea și implicarea dumneavoastră directă în fiecare comunitate, ca reprezentanți ai Guvernului. Trebuie să avem aceste centre funcționale cât mai repede ca să putem să distribuim aceste vaccinuri, să ajungă la toți cetățenii”, a declarat premierul în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Până luni, 4 ianuarie, la ora 17.00, fuseseră vaccinate în România aproximativ 12.000 de persoane, în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.