Skip to content
Ediția de astăzi

Florin Cîțu își asumă un guvern minoritar: Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu are altă variantă decât să meargă Parlament cu noi miniștri de la PNL și UDMR, dacă USR-PLUS nu-și retrage moțiunea de cenzură semnată alături de AUR. Chiar și într-o asemenea situație, a punctat Cîțu, va fi foarte greu pentru PNL să mai discute cu USR PLUS, un partid care a vrut să-și dea jos Guvernul și care l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis.

După 45 de zile, voi merge cu miniștri de la PNL și UDMR. E complicat să ai o discuție cu cineva care are o contra împotriva propriului Guvern. E u am spus mereu că discutăm dacă își retrag moțiunea. Au o moțiune de cenzură semnată cu un partid neofascist, antivaccinist. USR cere și votul celor de la PSD și mi se spune că e normal. Eu dacă m-aș duce să negociez pentru o majoritate în Parlament pentru a-mi trece miniștrii, mi s-ar spune că facem blat. Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR”, a declarat premierul Florin Cîțu, la TVR.

Acesta a reproșat apoi celor din USR PLUS că-l atacă și pe președintele Iohannis. În acest context, noi discuții cu acest partid vor fi „complicate, dar nu imposibile”.

Întrebat dacă se îndreaptă către un guvern minoritar, Florin Cîțu a răspuns: „Orice soluție e pe masă”.

Totuși, prim-ministrul crede că sunt șanse mai mari de a se reveni la un guvern de coaliție decât de a se ajunge la un guvern minoritar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.