Skip to content
Ediția de astăzi

Florin Cîțu, premierul propus de PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că  Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea liberalilor pentru funcția de Premier să fie Florin Cîțu.

Ne-am adunat pentru a decide propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de Prim Ministru. Cu o singură abținere Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcția de Premier să fie Florin Cîțu. De asemenea în cadrul reuniunii Biroului Politic Național am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorități parlamentare pentru susținerea Guvernului. Este vorba despre USR Plus, despre UDMR, de asemenea vom purta discuții și negocieri cu Grupul minorităților din Camera Deputaților. Există șansa formării unei majorități parlamentare pe baza rezultatelor pe care le avem în acest moment, este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorități. De asemenea, am decis formarea unei echipe de negociere care să fie condusă de Președintele partidului alături de Primul Ministru pe care l-am propus, care să negocieze programul de guvernare, formula de Guvern și evident vom avea discuții legate și de Parlament. Îl invit și pe Florin Cîțu să vi se adreseze”, a declarat Orban.

Premierul desemnat Florin Cîțu a declarat că în zilele următoare va începe discuțiile de majoritate parlamentară.

Mulțumesc, domnule Președinte! În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor din PNL pentru încredere, pentru mine este o onoare această nominalizare și bineînțeles în perioada următoare obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un Guvern votat și bineînțeles să pornim, pentru că este nevoie de un Guvern cât mai repede. Mulțumesc domnule Președinte, mulțumesc colegilor mei, bineînțeles ne vom vedea în zilele următoare când vom începe discuțiile de majoritate parlamentară”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL Ludovic Orban a explicat cum s-a ajuns la această propunere.

A fost propunerea Președintelui, care mi s-a părut foarte interesantă, aceea ca fiecare să scriem separat, fără să vedem ce scrie celălalt, propunerea de Premier. Și am scris același nume. Vă mai spun încă ceva. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice. Este nevoie de un Premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale, să nu uităm că domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante cu parteneri europeni, cu instituții internaționale. Domnul ministru Cîțu a reușit alături de Banca Națională, de Guvern să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă pentru România. Domnul ministru cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și în mare parte are și pregătite soluții. Vor urma pașii de negociere începând de mâine, evident fiecare pas al negocierilor va fi urmat de comunicări publice. Rugămintea mea către dumneavoastră  este să vă bazați mai puțin pe surse pentru că în această perioadă sunt foarte mulți care nu transmit informații corecte. Pot să vă dau exemplu informația de astăzi în care am văzut la un post de televiziune o știre cum că îmi voi da demisia din funcția de Președinte al PNL, legat de colegul și bunul meu prieten, Nicolae Ciucă cu care am fost partener în Guvern și cu care am colaborat atât de bine. Este o știre inventată ca și multe alte știri care au circulat în această perioadă. Perioada care va urma este o perioadă de negocieri, noi ne concentrăm și pe programul de guvernare și pe identificare celor mai buni candidați de miniștrii care să aibă capacitatea efectivă de a pune în practică programul de guvernare pe fiecare domeniu. De asemenea, obținerea numărului de voturi pentru formarea unor majorități pentru a putea investi Guvernul , pentru că România are nevoie de un Guvern”, a mai declarat președintele PNL.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.