Skip to content
Recent Social

Guvernul crește subvenția la legume de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar

Începând din luna mai, programul de sprijinire a producătorilor români a fost relansat. După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu ministrul Agriculturii au făcut mai multe vizite de lucru în teritoriu, guvernul a extins subvenția la legume de la 1.000 la 3.000 de euro. Printre legumele unde România stă cel mai bine la nivel mondial se numără usturoiul.

”Cu câteva zile în urmă am fost în județul Giurgiu, acolo unde legumicultorii s-au întâlnit cu Liviu Dragnea, ridicând aceste probleme privind extinderea programului și ridicarea subvenției de usturoi. La usturoi deja am început. Am pus actul normativ în mișcare. Subvenția a crescut de la 1.000 de euro la 3.000 de euro pe hectar. Vom face totul ca legumicultorii să fie stimulați, iar piața să fie aprovizionată cu produse românești de bună calitate”, a declarat ministrul Daea, pentru Antena 3.

Cu toate că cei care-și doresc să muncească pământul beneficiază de tot sprijinul, până acum doar 159 de beneficiari s-au înscris în programul de susținere a producției usturoiului, în contextul în care înscrierile se mai pot face doar până la 15 mai.

În 2017, producția de usturoi a fost de aproximativ 55.673 tone, pe o suprafață de 9.974 hectare.

Citește  mai multe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.