Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendiu izbucnit la litieră, în zona Balotești

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a transmis vineri, 21 ianuarie, că seara trecută, două echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la litieră, în localitatea Balotești, din comuna Izvoru Bârzii. Salvatorii au depus eforturi susținute pentru localizarea și stingerea flăcărilor, care au cuprins o suprafață de circa 30 de hectare.

Alături de pompieri, la intervenție au participat și patru lucrători ai Ocolului Silvic, dar și 10 cetățeni. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului în spații deschise.

„Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.
Totodată, facem precizarea că arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500 lei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.