Skip to content
Ediția de astăzi Recent

O țigară i-a adus sfârșitul unui mehedințean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți a transmis marți, 28 septembrie, că noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Ștircovița, comuna Vlădaia. Astfel, la sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă gospodărească, iar din nefericire, în interior a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat, în vârstă de circa 59 ani.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în timpul somnului.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mehedinți reaminteşte cetăţenilor câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor generate de fumat:
-Aceștia trebuie să manifeste o grijă deosebită atunci când sunt obosiți, iau somnifere sau consumă alcool, deoarece este foarte probabil să adoarmă cu ţigara aprinsă, generând astfel un incendiu.
-Dacă simt nevoia să se întindă pe pat sau în fotoliu pentru odihnă să nu aprindă ţigara, deoarece pot ațipi, punându-și în pericol viața.
-Atunci când sting ţigara, cetățenii trebuie să se asigure că au stins-o cu adevărat. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă.
-Pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări, în scrumieră se va pune puţină apă, recomandându-se folosirea unei scrumiere potrivite, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc.
-De asemenea, sursele de foc trebuie păstrate în locuri unde copiii nu au acces, protejându-le astfel viața, dar și bunurile materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.