Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Noapte fierbinte: Pompierii au stins focul izbucnit la o casă în Șovarna

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au intervenit pentru salvarea victimelor a două acidente rutiere, limitarea pagubelor în cazul unui incendiu produs la o casă de locuit, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 13 persoane cu probleme medicale.

Joi seara, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Strehaia au intervenit la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism, pe DN 6 pe raza localității Ciochiuța. În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de circa 71 ani, a primit ajutor medical de la paramedicii SMURD, însă a refuzat transportul la UPU.

Câteva minute mai târziu, pompierii au fost solicitați să intervină la un alt accident rutier, de această dată, produs în localitatea Peri din comuna Husnicioara. La locul evenimentului, a fost mobilizat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin cu o autospecială cu modul de descarcerare. Pompierii au găsit un tânăr, în vârstă de circa 19 ani, care rămăsese blocat în interiorul unui autoturism, răsturnat în afara părții carosabile.

Salvatorii au extras victima, care suferise politraumatisme, și i-au acordat primul-ajutor medical, ulterior aceasta fiind preluată și transportată la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin de către echipajul S.A.J.. Totodată, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor, prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autovehiculului.

Joi noaptea, pompierii din cadrul Gărzii Baia de Aramă au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Șovarna. Incendiul a fost stins de pompieri în limitele găsite, focul cuprinzând obiecte de mobilier, materiale textile, aparatură electrocasnică, dar și acoperișul casei, pe circa 60 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.