Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Pompierii mehedințeni au intervenit la aproape 60 de incendii în acest weekend

Pompierii mehedinţeni au intervenit la acest sfârșit de săptămână pentru stingerea a 31 de incendii, patru dintre acestea izbucnite la locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar 27 la vegetaţie uscată, unul producând arsuri serioase unei persoane care a necesitat ajutor medical, fiind transportată la spital de paramedicii Smurd.

Profitând de vremea frumoasă, tot mai mulţi cetăţeni au ales să-şi igienizeze terenurile, însă fără luarea măsurilor de lucru cu focul, flăcările scăpând de sub control. Acestea au produs pagube materiale însemnate, afectând locuinţe, anexe gospodăreşti, un depozit de furaje, o cultură de viţă-de-vie, dar şi starea de sănătate a unui bărbat în vârstă de 54 de ani, care a suferit arsuri de gradele 2 şi 3, pe circa 40 la sută  din suprafaţa corpului, într-un incendiu produs în localitatea Magheru, comuna Brezniţa Ocol.

Pompierii au fost angrenaţi în stingerea a două incendii de amploare care au avut loc în localităţile Borogea – comuna Husnicioara şi Drăgheşti – comuna Isverna. Primul, izbucnit la vegetaţia uscată, s-a extins la două case de locuit, cuprinzând şi acoperişul a trei anexe gospodăreşti, cel de al doilea s-a manifestat la două adăposturi de animale cuprinzând şi un atelaj.

Un efort susţinut au depus pompierii mehedinţeni şi pentru stingerea a 27 de incendii de vegetaţie uscată, care au cuprins peste 100 de hectare, unele dintre acestea manifestându-se în zone greu accesibile, unde militarii au acţionat cu saci stingători şi unelte genistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.