Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendiile de vegetație uscată continuă să dea bătăi de cap pompierilor

 

Deşi cadrele ISU Mehedinţi au desfăşurat activităţi preventive împreună cu specialiştii APIA în toate comunele din judeţul Mehedinţi, cetăţenii continuă incendierea terenurilor, anunță ISU Drobeta.

Numai în acest weekend pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 22 incendii, 21 dintre acesta manifestate la vegetaţie uscată pe raza localităţilor Brezniţa de Motru, Ilovăţ, Vj. Mare, Prunişor, Sviniţa, Izvorul Bârzii, Pristol, Corcova, Bîlvăneşti, Husnicioara,  Malovăţ, Şişeşti şi Oreviţa Mare.

Ca urmare a folosirii focului de către cetăţeni, au fost afectate 70 ha vegetaţie uscată şi 50 ha litieră, dar şi 0,5 ha cultură de viţă- de-vie.

Tot ca urmare a folosirii focului deschis de către cetăţeni şi a scăpării de sub control a acestuia, sâmbătă, 23 martie a.c., în localitatea Gvardenița, comuna Bălăcița a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească, construită din lemn și acoperită cu învelitoare din tablă, pe cca. 20 mp, care a cuprins şi aproximativ 1 tonă de plante furajere, dar și 5 m liniari gard din lemn, existând pericol de propagare la casa de locuit din vecinătate. Pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit pentru stingerea incendiului şi împiedicarea propagării acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.