Skip to content
Recent Social

Ce partide politice i-au cinstit pe eroii neamului

Joi, 6 iunie, de Ziua Înălțării a fost și Ziua Eroilor. Cu această ocazie se organizează ceremonii de comemorare peste tot în țară. Și la Severin s-au depus coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor. Însă printre cei care au depus coroane nu au fost reprezentanți de la USR, PMP sau ALDE, ci doar de la PNL și PSD.

De la PNL au fost prezenți viceperimarul Daniel Cîrjan, deputatul Virgil Popescu și alți politicieni.

Ziua Eroilor este un prilej de comemorare a celor care au murit pe câmpul de luptă de-a lungul veacurilor pentru ca noi astăzi să trăim în pace și în libertate. Alături de colegii mei, am depus coroane de flori în memoria celor căzuți pentru apărarea neamului românesc”, a fost mesajul viceprimarului liberal.

De la PSD a fost președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu, deputata Alina Teiș, senatorul Liviu Mazilu și alții.

De la prefectură a fost prefectul Nicolae Drăghiea și subprefectul Octavian Tutu.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului.

Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.