Skip to content
Recent

Începe războiul în PNL? Împărţirea funcţiilor din Parlament, motiv de supărare

Partidul Național Liberal este la un pas de a fi mistuit de un război intern, întrucât împărţirea funcţiilor de conducere din Senat şi Camera Deputaţilor a dus la apariţia criticilor în interiorul PNL.

Cei mai mulți membri ai formațiunii politice sunt nemulțumiți de cum liderul național-liberalilor, Ludovic Orban, și pe apropiații acestuia au ales să împartă înaltele poziții din Parlamentul României. Mai precis, senatorul de Bihor, Cornel Popa, a rămas în funcția de vicepreședinte, susținut fiind atât de prim-vicepreşedintele Ilie Bolojan, dar şi Ludovic Orban, cu toate că nu a fost prea activ în precedenta sesiune parlamentară, după cum relatează Adevărul.ro. Din componența Biroului Permanent fac parte liberalii Mario Oprea (secretar) şi Eugen Ţapu-Nazare (chestor).

Potrivit unor surse politice, cei ce s-au revoltat au fost chiar Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu şi Iulia Scântei. Acești trei senatori au amenințat că pleacă din ”Comisia Iordache” dacă niciunul nu va avea o funcţie în cadrul Biroului Permanent al Senatului, fără rezultat însă.

În ședința PNL de luni, deputatul Nicolae Giugea le-a cerut nemulţumiţilor să iasă în faţă să spună ce au pe suflet dacă au „sânge în instalaţii“.

Nici Camera Deputaților nu este privată de răzmeriță, întrucât sunt liberali nemulţumiţi de faptul că pentru fucţia de secretar repartizată PNL a fost ales tot Cristian Buican, despre care se crede că ar face parte dintre cei care fac înţelegeri pe sub masă cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.