Skip to content
Recent

Fenechiu bate obrazul USR: Sunt momente când atacurile lor nu diferă de cele ale PSD! EXCLUSIV

În cadrul celei mai noi ediții a interviurilor realizate de redacția PSnews, Daniel Fenechiu a stat de vorbă cu Marinela Angheluș despre cele mai stringente probleme ale momentului.

Astfel, vicepreședintele Comisiei juridice din camera legislativă superioară și-a exprimat punctul de vedere vis-a-vis de parteneriatul de opoziție cu Uniunea Salvați România, formațiune politică condusă de Dan Barna, împotriva celor două partide aflate la guvernare: Social Democrat și Alianța Liberalilor și Democraților.

Întrebat de Marinela Angheluș care sunt, mai exact, care sunt demersurile de unificare a opoziției, întrucât partidul înființat în 2016 a declarat că va propune un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale din 2019, Daniel Fenechiu a afirmat că nu crede că USR va veni cu o persoană nouă, ci vor susține o figură cu destul capital politic, precum actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

Problema e următoarea, și e foarte simplă: faptul că USR-ul a declarat că va avea un candidat propriu, asta nu înseamnă că va fi altul decât Klaus Iohannis. Tot candidat al USR-ului poate să fie, al PNL-ului. USR ne-a învățat cu anumite declarații care în esență ar sugera ceva și la o analiză mai exactă, nu”, a afirmat Daniel Fenechiu.

În continuare, pentru a răspunde la întrebarea despre alianța celor partide aflate în antiteză politică cu coaliția aflată la guvernare, senatorul a afirmat că deși acest lucru nu se poate realiza atât timp cât Uniunea Salvați România nu respectă ca și formațiune politică Partidul Național Liberal. O unificare necesită respect, afirmă Daniel Fenechiu, însă atât timp cât cei aflați sub conducerea lui Dan Barna continuă să-i jignească pe național-liberali atunci când aceștia nu sunt de acord cu demersurile propuse de USR, o apropiere politică nu poate avea loc.

”Unificarea opoziției nu se poate face pe considerentul că PNL-ul are obligația să susțină tot ceea ce face USR-ul – poate vă amintiți că Partidul Național Liberal a fost bălăcărit că nu a dat patru semnături pentru sesizare Curții Constituționale. Nu poate exista susținere pentru USR doar pe considerentul că așa vrea USR. Dacă este un deziderat al luptei împotriva PSD-ului, a Guvernului PSD-ALDE, acest lucru trebuie făcut într-o manieră prietenoasă. Într-o manieră în care vorbești, îi explici de ce ai nevoie de semnături, și nu într-o manieră în care, dacă nu ți se dă, îl bălăcărești pe toate site-urile. În contextul în care Uniunea Salvați România nu va reuși să își nuanțeze acest tip de conduită și va trăi cu impresia că Partidul Național Liberal are vreo obligație față de această formațiune politică, eu nu cred că lucrurile vor evolua foarte bine în sensul unei unificări așa cum își dorește marea majoritate. Poți vorbi de o unitate, de o alință, de ceva convergent, atât timp cât toți participanții își doresc ceva convergent. În contextul în care tu nu vrei decât să ieși în lumina reflectoarelor să fii altfel și eu trebuie să te susțin pentru că ”opoziția trebuie să fie unită”, suntem în situația în care o mare partea a structurilor din Partidul Național Liberal nu sunt atât de fericite. Iar ei nu apreciază maniera în care reacționează PNL la atacurile din partea USR. Dacă stau bine și mă gândesc, sunt momente în care atacurile din partea USR nu diferă de atacurile venite din partea PSD. A, că ulterior există deziceri, că nu a fost poziția oficială a USR-ului, că a fost poziția nu-știu-cui, astea sunt niște demersuri de reluare a discuțiilor. Când îți vorbește o persoană reprezentativă din USR, lumea nu face distincție – că a vorbit ăla în nume propriu sau în numele partidului său”, a punctat senatorul, pentru PSnews.

În încheiere, vicepreședintele Comisiei juridice din camera legislativă superioară a reamintit de cum, alianța Partidului Național Liberal cu Partidul Conservator și Partidul Social Democrat – formând, din februarie 2011, Uniunea Social-Liberală – atrage încă atacuri din partea Uniunii Salvați România privind acest aspect.

Zic că PNL e în USL. Păi dacă noi suntem în USL, să se decidă cu cine fac opoziție – că bănuiesc că nu vor să facă opoziție cu Uniunea Social-Liberală. Eu n-am fost niciodată USL-ist, precum mulți alți colegi”, a concluzionat Daniel Fenechiu.

Puteți urmări secvența începând cu minutul 44:34 și până la 49:15

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.