Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mehedinţi recrutează voluntari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mehedinţi relansează oamenilor provocarea de a deveni voluntari în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”.

„Reluăm, astfel, demersul de a găsi în rândul cetăţenilor, acele persoane care îşi doresc să se implice benevol, fără a fi remunerate, în domeniul situaţiilor de urgenţă.”

Până la data de 31 august 2021 se desfășoară recrutarea şi înscrierea candidaţilor, urmând ca în perioada 01-30 septembrie, să aibă loc analiza dosarelor și semnarea contractelor de voluntariat. Pentru a face parte din echipa salvatorilor mehedinţeni, cei care doresc să se implice, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.
Activităţile derulate vor consta în participarea la misiunile de intervenție, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, dar şi popularizarea mesajului preventiv, în funcţie de competenţele dobândite după parcurgerea programelor de pregătire, mai precis, minimum 120 de ore.

Dosarul candidatului se va depune la sediul ISU Mehedinți, situat pe strada Portului nr. 2 și trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă” şi acordul părinţilor sau tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

„Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice, materializat în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.”
Proiectul „Salvator din pasiune” a fost lansat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în anul 2016.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la numărul de telefon 0252/311212 sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mehedinţi– www.isumehedinti.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.