Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Instituția Prefectului Mehedinți: Au fost luate măsuri în contextul avertizării meteorologice

Instituția Prefectului județului Mehedinți a transmis luni, 19 iulie, că au fost luate măsuri în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de urgență, în contextul prognozării fenomenelor hidrometeorologice de instabilitate atmosferică, ploi abundente, creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă.

„Astfel, a fost activată grupa operativă de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți și s-a instituit serviciul de permanenţă la toate primăriile din județ.

De asemenea, au fost înștiințate de către ISU Mehedinți toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență privind fenomenele hidrometeorologice supuse avertizărilor, precum și măsurile necesar a fi întreprinse în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de urgență.”

Totodată, Distribuție Energie Oltenia va avea pregătită o echipă care să intervină pentru remedierea posibilelor disfuncționalități pe linia energiei electrice.

Începând de luni, 19 iulie, ora 14:00, până marți, 20 iulie a.c., la ora 10:00, județul Mehedinți se va afla sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente.
În intervalul menționat, sunt prognozate averse torențiale și descărcări electrice, iar, pe alocuri, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.