Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

ISU „DROBETA” sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile

Pentru a marca Ziua Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat o serie de activităţi.

Astăzi, pompierii mehedințeni au fost prezenți  pe esplanada Crişan, din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde au fost organizate puncte de informare preventivă a populației, dar și standuri de prezentare a tehnicii și accesoriilor din dotarea salvatorilor mehedințeni.

Mâine, 28 februarie, începând cu ora 12.00, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”, va avea loc un simpozion, la care vor participa oficialităţile judeţului, şefii de instituţii şi structuri M.A.I., dar şi cadre ale inspectoratului.

Totodată, pe esplanada Fântânii Cinetice, de pe strada Theodor Costescu, în intervalul orar, 09.00-14.00, vor fi amenajate standuri de prezentare a autospecialelor şi accesoriilor folosite de pompierii mehedințeni în îndeplinirea misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, dar și puncte de informare preventivă a populației, fiind distribuite materiale cu regulile şi măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

”De asemenea, în weekend, specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire, precum și cadre ale Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, vor fi prezenți în târgurile din județul Mehedinți pentru a disemina materiale de informare preventivă ce conțin măsuri ce trebuie urmate înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.