Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă instruiţi de pompieri

 

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a avut loc joi, 28 martie a.c., convocarea şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) din județul Mehedinţi.

Activitatea se desfăşoară trimestrial în baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2019.

„Principalul scop al convocării a fost de creștere a nivelului de pregătire și îndrumare a șefilor SVSU pentru a acționa cu operativitate și profesionalism pe linia monitorizării și gestionării tuturor situațiilor de urgență generate de riscurile specifice domeniului de responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

În deschiderea activităţii, inspectorul şef al ISU Mehedinţi, colonel Florentin Dragomir, a felicitat Primăria Drobeta Turnu Severin pentru implicarea într-un proiect transfrontalier, prin care au fost achiziţionate o centrală de alarmare publică şi sirene electronice, cele existente  la nivelul municipiului urmând să fie direcţionate primăriilor care solicită şi argumentează necesitatea acestora.

Având în vedere numărul mare de incendii de vegetaţie uscată din această perioadă, inspectorul şef al ISU Mehedinţi a solicitat șefilor SVSU intensificarea activităților la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor în cazul producerii unor situații de urgență la gospodăriile populației, dar şi al producerii de incendii de vegetaţie uscată, reamintindu-le obligaţia acestora de a interveni pentru stingerea incendiilor.

Totodată, pe timpul şedinţei de instruire s-au adus în discuție criteriile de performanță privind constituirea, îndrumarea și dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.