Skip to content
Recent Spot

Secții de votare separate pentru referendum și europarlamentare: cum contrazice legea planul PSD

Pe 26 mai, vor exista secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum, a anunțat joi Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei PSD pentru alegerea eurodeputaților.

Pentru organizarea seaparată a secțiilor de votare PSD trebuie să modifice actuala lege. În plus, această separare implică dublarea costurilor și a oamenilor care trebuie să asigure corectitudinea procesului.

Pentru alegeri, Guvernul a alocat, prin legea bugetului, 52,5 milioane de euro.

“Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referndum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secții de votare diferite”, a susținut Mircea Drăghici.

În 2009, au fost sectii comune de votare

In 2009, atunci cand presedintele Traian Basescu a decis sa organizeze un referendum national privind numarul de parlamentari, simultan cu alegerile prezidentiale, au existat sectii comune de votare.

Potrivit AEP, in 2009, Guvernul Boc a dat o ordonanta de urgenta care a prevazut ca pentru „desfasurarea celor doua scrutine (referendumul national, respectiv alegerile pentru presedintele Romaniei, turul I) s-au utilizat aceleasi sectii de votare (delimitare, numerotare si local destinat votarii) .”

Mai mult, stampilele birourilor electorale, stampila de control a sectiilor de votare, stampila cu mentiunea „VOTAT”, precum si timbrul autocolant utilizate la referendumul national din data de 22 noiembrie 2009 au fost aceleasi care au fost folosite pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Legea contrazice PSD

Citește mai departe pe Psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.