Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Primarul Screciu a fost la București – Ce a discutat cu liderii PSD

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin Marius Screciu a participat joi, 13 septembrie, la întâlnirea pe care a avut-o liderul PSD Liviu Dragnea cu o serie de aleși locali. Liderul social democrat mehedințean ne-a declarat că s-a discutat despre organizarea referendumului cu privire la revizuirea Constituției pe marginea definirii familiei tradiționale și a căsătoriei.

S-a discutat despre referendumul pentru familie. Se ia în calcul, dar nu s-a decis pentru moment, posibilitatea ca referendumul să fie organizat în zilele de 6 – 7 octombrie. Se vor lua toate măsurile cu privire la organizarea acestui referendum, dar s-a decis ca noi aleșii locali să oferim ajutor pe această parte, nu să politizăm această acțiune, pentru că nu este una a PSD-ului, ci a cetățenilor. Vom avea discuții în perioada imediat următoare cu factorii politici, clericali, dar și cu ONG-urile care sunt implicate în această inițiativă. Cred că se va merge pe organizarea secțiilor de vot stabilite la alegerile parlamentare, dar pentru moment nu se știe cum vor vota cei care, de exemplu se află în tranzit. Urmează să fie adoptată o hotărâre de Guvern cu privire la aceste detalii”, ne-a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Întrebat dacă a fost pus în situația de a ”oferi” susținere unei tabere sau alta, în recentul scandal intern din partid, Marius Screciu ne-a declarat că nu a discutat așa ceva.

Eu am discutat doar despre referenedum. Nu s-a discutat nimic despre susținerea politică. Poate a discutat domnul Aladin Georgescu, dar eu nu știu”, ne-a mai spus edilul.

Până la ora publicării acestei știri nu am reușit să vorbim cu președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu.

Însă, în presa centrală au apărut informații că președintele PSD Liviu Dragnea ar fi spus că este dispus să își dea demisia, dacă i se va cere acest lucru.

Asta după ce se pare că există o scrisoare a nemulțumiților din PSD, care are 33 de semnatari și vineri va fi prezentată conducerii partidului, prin care liderii social democrați cer ca Dragnea să facă un pas în spate, iar Comitetul Executiv Național al PSD să fie convocat mai repede.

În tabăra celor nemulţumiţi sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.