Skip to content
Focus Recent

Când vrea PSD să organizeze referendumul pentru familia tradițională

Social democrații nu au abandonat ideea organizării unui referendum pe tema familiei tradiționale. Românii vor fi invitați să iasă la vot în data de 7 octombrie pentru a spune dacă sunt sau nu de acord ca în Constituția țării termenul de căsătorie să fie definit ca relația dintre un bărbat și o femeie.

Surse citate de Mediafax au precizat că în ședința CEX a PSD-ului de astăzi, de la Neptun, s-a decis ca proiectul de lege să fie votat în perioada 12-13 septembrie în Senat, iar referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Camera Deputaţilor a adoptat, anul trecut, în data de 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.