Skip to content
Ediția de astăzi Ediția de Astăzi Focus Recent

Ce s-a decis în ședința PSD: Carmen Dan rămâne ministru, iar Dragnea nu se vrea președintele României

Ședința social democraților de sâmbătă, 1 septembrie, a fost una tensionată, însă la prima vedere cei care au încercat să îl conteste pe Liviu Dragnea nu au avut mare șanse de reușită.

De exemplu, Gabriela Firea ar fi cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan din cauza modului în care a fost gestionat protestul diasporei, din data de 10 august, însă acest lucru nu a fost susținut și de voturile colegilor din CEX.

Pe de altă parte, liderul PSD ar fi anunțat că nu are de gând să candideze la alegerile prezidențiale, iar social democrații îl vor susține pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Le-am spus colegilor că trebuie să avem un candidat comun, nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat și cu Tăriceanu și vor începe și discuțiile în partid. Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidențiale. Nu cred că va apare un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie președinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România”, a declarat Liviu Dragnea.

Ce planuri mai au cei de la PSD? Anunțul a fost făcut tot de liderul social democraților: o așa zisă simplificare.

S-a spus că vrem să eliminăm avizele din ministere. România nu mai poate sta prizonieră unor funcționari care blochează proiecte. Li s-a cerut miniștrilor să rezolve rapid această problemă”, a mai declarat președintele Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.