Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

După ce a înăbușit revolta, Liviu Dragnea vrea amnistia

Liderul social democraților Liviu Dragnea nu renunță la ideea de amnistie. După ce a ”depășit” ziua de vineri și a rămas în continuare președintele PSD și al Camerei Deputaților, Dragnea a declarat duminică seara că aministia este un act de dreptate.

Poziţia mea e foarte clară, aş vrea totuşi să vă spun motivaţia pentru care au cred că trebuie adoptată o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader (ministrul Justiţiei – n.red.) şi cu alt coleg, nu mai ţin minte exact acum cine a spus, că în anul centenar trebuie să… asta ar fi un act de clemenţă. Eu nu consider un act clemenţă, eu consider un act de dreptate, un act de reparaţie, pentru că noi discutăm de decizii, de condamnări, de cercetări, de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe probe false, pe şantaj, pe protocoale, pe încălcarea legii. Deci nu e vorba de clemenţă, nu putem, cum adică, să acordăm clemenţă unui om care este condamnat nevinovat? Nu-s de acord absolut deloc cu definiţia asta sau cu motivaţia asta. Că trebuie dată prin ordonanţă de urgenţă, că trebuie adoptată ca şi lege în Parlament, rezultatele nenorocite ale acestor ani în care în Justiţie s-a intrat şi încă se intră de către instituţii care nu legătură cu Justiţia şi s-au făcut dosare bazate pe probe false, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea este optimist că va exista o lege a aminstiei.

Dar că se dă în acest an, că se dă la anul, că se dă peste doi ani, o amnistie în România trebuie dată, după o asemenea perioadă neagră trebuie să dai o amnistie pentru că deocamdată nu s-a inventat, nu cred că se poate inventa un alt instrument juridic, legislativ sau guvernamental care să poată să dea posibilitatea celor condamnaţi nevinovaţi să scape de această nenorocire. Eu nu spun s-o dea mâine. Poate să nu o dea deloc. Dar, la un moment dat, trebuie să apară asta. Aşa cum o amnistie fiscală trebuie să apară în România”, a mai declarat liderul PSD.

Declarațiile de susținere vin la două zile după ce Liviu Dragnea spunea, vineri seara, după CEx, că pe el nu îl mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea și dacă vor cei de la Guvern să o dea, să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.