Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Singurătatea te poate ucide – Îmbrățișările te vindecă

Singurătatea este periculoasă pentru sănătate. Izolarea socială crește riscul de boli grave, care într-un final vor aduce moartea.

Dacă nu ai persoane lângă tine, cu care să discuți, să interacționezi, te poți alege cu boli de inimă, atac cerebral și altele. Cum poți trata simptomele singurătății? Înconjurându-te de oameni!

Fostul chirurg general, dr. Vivek Murthy, a scris în „Harvard Business Review” că „trăim în cea mai avansată epocă din punct de vedere tehnologic, dar suntem din ce în ce mai singuri”.

Singurătatea duce la pierderea materiei cenușii din creier, care ne permite să interpretăm expresii, tonuri și mișcări ale altor persoane și care ne permit să ne imaginăm ce se întâmplă în mintea altei persoane. Și în regiunea responsabilă de durere se petrec modificări, deci singurătatea poate durea, la propriu.

Singurătatea crește nivelului cortizolului, hormonul responsabil de stres, deci suntem mai puțin fericiți. Revenind…care este soluția? Să ne facem prieteni, să ne îmbrățișăm mai des, pentru a fi fericiți și sănătoși.

Chiar și prezența îndepărtată a altora în timpul activităților solitare – cum ar fi mersul la bibliotecă sau într-un loc public – ajută creierul să elibereze oxitocină – care ne face mai fericiți. Nu vă izolați, asta vă poate provoca moartea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.