Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Hrană pentru creier! Alimente minune pentru un creier sănătos

Creierul uman este mâncare, așa că ce bem și mâncăm afectează capacitatea noastră de a fi sănătoși, alerți și cu mintea activă. Când nu ai energie simți nevoia de ciocolată, când ești obosit vrei cafea.

În termeni simpli de înțeles, ceea ce mânânci va fi ceea ce gândești. Hrana ne afectează starea și modul în care îmbătrânim. S-au făcut multe studii de-a lungul timpului în ce mod se poate îmbunătăți activitatea creierului în funcție de hrana pe care o consumăm.

Dacă sunteți preocupați de sănătatea voastră intelectuală e bine de știut ce alimente trebuie să includeți în dieta voastră zilnică.

Pește gras (somon, sardine) care conține omega 3, vitamina B (care ne ajută să ne formăm amintirile), vitamina B6 și B12 (ajută sistemul nervos), minerale, fier și magneziu.

Nu uitați de spanac, broccoli, conopidă și varză, care sunt pline de minerale și fibre, care ajută sistemul nervos.

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți care vă mențin focusul.

Uleiuri extravergine de folosit la salate.  De exemplu, uleiul de măsline este o sursă bună de grăsimi monosaturate.

Carbohidrați complecși precum cereale integrale, cartofi dulci, legume deoarece conțin proteine și vitamina B. Sunt de asemenea o sursă bună de glucoză, care stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Consumați apă în mod regulat, pentru că 80% din creierul nostru conține apă. Creierul este foarte sensibil la deshidratare, ceea ce poate duce la confuzie și alte probleme.

Nu uita că hrana este foarte importantă pentru creierul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.