Skip to content
Recent Spot

Încă un refuz pentru PSD din partea lui Iohannis: Nu va mai exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD-ul nu va avea numiți cei doi miniștri, respectiv Lia Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi, zilele acestea. Noua propunere de remaniere va fi analizată de șeful statului după ziua de 1 Decembrie.

Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (…). Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. (…) În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie„, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Totodată, șeful statului a anunțat că nu ia act de demisia lui Lucian Șova.

Acțiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituțional. A, că nu le convine, asta este posibil, dar nicio acțiunea de-a mea nu s-a situat în afara cadrului constituțional, indiferent de cum vrea unul sau altul să interpreteze. (…) Nimic din ceea ce fac eu nu pune în dificultate Guvernul. Știu că unii speculează că aș bloca activitatea guvernului. Nici vorbă! Guvernul este complet. Nu are decât să lucreze. După 1 decembrie vom discuta. Nu este un post de paznic pe autogară. Ministrul stă în funcțiune până când se emite decretul de eliminare din funcție”, a spus Klaus Iohannis.

În replică, secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a spus că șeful statului nu respectă Constituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.