Skip to content
Ediția de astăzi

Kelemen Hunor: Soluţia cea mai bună la actuala criză ar fi refacerea coaliţiei. Să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook

Soluţia cea mai bună la actuala criză politică este refacerea coaliţiei, declară vicepremierul Kelemen Hunor. Preşedintele UDMR spune că până nu se termină congresele PNL şi USR PLUS, nu va fi posibil acest lucru.

Kelemen Hunor crede că soluţia la criza politică este refacerea coaliţiei, potrivit PSNews.ro

Soluţia cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR. Puteţi să mă întrebaţi: Dar cum şi când? La aceste două întrebări, am mai puţine răspunsuri, dar ştiu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliţiei. După ce colegii noştri din PNL şi USR vor alege preşedintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor şi trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declaraţii cu toţii, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, afirmă Kelemen Hunor.

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluţie riscantă.

Nu văd eu altă soluţie viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârşitul ciclului electoral, decât această coaliţie. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluţie, inclusiv un Guvern minoritar, cu susţinere din partea celor care punctual vor dori să susţină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar aşa nu”, declară liderul UDMR.

În opinia sa, ”a treia variantă, soluţia constituţională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluţia alegerilor anticipate”, este mai puţin probabilă şi oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu poate fi exclusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.