Skip to content
Spot

Legea carantinării și izolării, nou motiv de ping pong politic între PSD și PNL

Legea carantinării și izolării este un nou motiv de ping pong politic între PSD și PNL, respectiv reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului. După ce joia trecută, în data de 9 iulie, deputații au votat adoptarea legii, după care s-a dus la Senat, care este Cameră Decizională.

Astăzi, conducerea PSD s-a reunit în ședință de Comitet Executiv . La final, preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, dl Arafat nefiind un membru de partid, nici PNL, nici PSD. Pur şi simplu ne-a prezentat opinia sa ca specialist, fără să îngrădim libertăţile oamenilor. Acest lucru trebuia să îl facă premierul. Mai mult, legea nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie, în acest moment. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege. Este pentru a doua oară când PNL şi onor Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ. Nuuştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore, nu neapărat faţă de clasa politică, cât faţă de români, Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment să venim cu o lege la Parlament, când lucrurile erau foarte clare, restrângerile de drepturi nu se pot face decât prin Parlament. Legea făcută de Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaţilor, cu ONG-urile, să avem un punct de vedere transparent asupra legii. O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a declarat luni, 13 iulie, președintele Camerei Deputaților.

În replică, cei de la PNL anunță că premierul nu a primit nicio invitație de a merge la Parlament să discute pe acestor proiect de lege.

Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea.  Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, se arată într-o precizare de presă transmisă de PNL.

Premierul Ludovic Orban a explicat că legea carantinării şi izolării a fost modificată de majoritatea PSD – Pro România – ALDE în Camera Deputaţilor.

Domnul Cazanciuc a criticat legea privind carantina şi izolarea. Legea care este în dezbatere în Senat este legea care a fost votată de Camera Deputaţilor. În Camera Deputaţilor şi-a pus amprenta majoritatea PSD -Pro România –ALDE. Practic, Cazanciuc își critică proprii colegi din partid care au modificat legea în Camera Deputaţilor. Nu am pretenţia că proiectul de lege iniţiat de Guvern este perfect, dar acest proiect de lege este indispensabil. Alte ţări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetăţenii români care se duc în ţările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale sau sub supraveghere medicală sunt măsuri care există în toate ţările europene. Nu pot să înţeleg aceste poziţii când este de domeniul evidenţei pentru orice om cu bun simţ, care are o minimă dorinţă de a se informa, că avem de-a face cu un virus periculos care a provocat milioane de îmbolnăviri şi care a provocat aproape 600.000 de decese la nivel mondial. Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Există un adevărat bombardament de informaţii false venit din partea celor care neagă existenţa virusului, care sunt promotorii teoriei conspiraţiei. O mulţime de lansatoare de astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă lumea să nu respecte regulile care sunt necesare pentru protejarea sănătății”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.