Skip to content
Recent Spot

Când va avea România buget pe anul 2019?

Proiectul de lege a bugetului pentru 2019 urmează să fie prezentat public, de către Guvern, în ziua de marți, 29 ianuarie. În ședința Guvernului de joi urmează să fie adoptat, după care va fi trimis Parlamentului pentru a fi dezbătut în comisii, să fie depuse amendamente, să fie votat de plen și trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Asta înseamnă că la începutul lunii februarie este posibil ca România să aibă un buget pe anul 2019.

Având în vedere scandalul imens provocat de lipsa bugetului de stat pentru anul 2019, președintele PSD Liviu Dragnea a ținut să laude guvernarea PSD.

România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 32%!! PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus față de 2016, adică o creștere de 25%!! Sunt cele mai mari creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României”, a anunțat președintele PSD pe pagina de Facebook.

În replică, senatorul PNL Florin Cîțu spune că publicarea datelor de către liderul PSD reprezintă încălcarea legii.

Eugen Teodorovici, este responsabilitatea ta! În prima şedinţă a comisiei de buget, finanţe şi piaţă de capital din Senat îi vor cere lui Eugen Teodorovici să înceapă URGENT o anchetă în cadrul MFP pentru a identifica persoana care vinde informaţii confidenţiale. Sunt deja două cazuri grave cu oameni din afara ministerului care publică informaţii primită/cumpărate de la cineva din interiorul ministerului. Eugen Teodorovici trebuie să găsească urgent vinovaţii şi să-i demită. În acelaşi timp trebuie ca statul român să ceară daune materiale. O mare parte din costul împrumuturilor este explicat de astfel de situaţii de manipulare a informaţiilor confidenţiale”, susține senatorul liberal.

Și deputatul PNL Florin Roman susține că ”măsurile bugetare ale PSDragnea vor bloca proiectele de dezvoltare, in special cele cu finanțare europeană, unde primăriile sunt obligate sa asigure co-finanțarea din propriile resurse”.

Adică primarii harnici vor fi pedepsiți ca atrag fonduri europene. Și in final vor fi pedepsiți oamenii, întrucât banii pentru București adunați din toată țara, sunt mai mulți, de exemplu, cât pentru întreaga regiune a Moldovei. PNL susține rămânerea in proporție de 100% a impozitului pe venit, inclusiv din pensii, rămânerea in proporție de 80% a veniturilor din redevențe de exploatare la suprafața și din subteran, mărirea la 60% a sumelor care se redistribuie la nivel judetean, in baza unor criterii transparente și nu in baza deciziilor arborare ale “baronilor PSD”, a declarat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.