Skip to content
Ediția de astăzi Recent Social Spot

Let’ s Do It Romania! Curățenie în Parcul Rozelor din Turnu Severin

 

Peste 40 de membri ai Cluburilor Leo și Lions, la care s-au adăugat și alți voluntari din Drobeta Turnu Severin, au participat astăzi la o acțiune de curățenie în cel mai mare parc al municipiului de la Dunăre. Acţiunea a făcut parte din campania „Let’s do it, Romania!”.

Cele două cluburi au reușit să mobilizeze foarte mulți tineri, mai ales că Parcul Rozelor este un loc în care vin deseori cu prietenii.

„Cluburile Leo și Lions din Drobeta Turnu Severin au organizat astăzi o acțiune în comun cu ocazia Zilei de Curățenie Globală pentru a oferi o nouă înfățișare orașului nostru și a igieniza Parcul Rozelor care este aflat chiar în inima orașului” , a precizat Astrid Manolea, președinta Clubului Leo din Drobeta Turnu Severin.

Când l-au luat la puricat înarmați cu saci menajeri și mânuși au constatat că mulți din cei care ajung în acest loc nu respectă nici cele mai elementare reguli de bun simț.

“Mulți aruncă pungi de semințe, chiștoace fără număr, sticle din plastic. Am venit pentru că vreau o schimbare. Am văzut persoane care au coșul de gunoi la un pas distanță și totuși aruncă pe lângă și acest fapt mi se pare foarte urât. Atâta timp cât ai coșul la un pas distanță să-ți fie greu să arunci gunoiul în el, dar ție mai ușor să dai pe jos și să distrugi natura în acest fel este de neînțeles. Noi suntem aici pentru a ajuta, când unii fac rău, noi putem facem bine”, spune Gheorghe Sebastian, un tânăr voluntar.

„Se aruncă foarte multe sticle de apă și cel mai des am văzut chiștoace. Este un coș de gunoi la doi pași, dar preferă să le arunce fix lângă o bancă, adică nu cred că este atât de greu să faci doi pași. Eu cred că Severinul are nevoie de o schimbare și schimbarea vine de la noi. De ce să dăm vina pe Primărie sau pe un partid din moment ce noi facem toată dezordinea asta”, spune un alt tânăr, Victor Neacșu.

„O acțiune cu suflet pentru orașul pe care îl iubim atât de mult. Considerăm că am câștigat o bătălie, războiul e încă în toi. Ne-ar plăcea să credem că acest „război” al gunoaielor, care omoară încet dar sigur natura, o să fie câștigat în totalitate, că acești minunați Leo &Lions, alături de severineni-voluntari, severineni ce au răspuns rapid chemării noastre, sunt cei ce își asumă rolul de învingători”, zice la rândul său Manuela Vasilescu de la Clubul Leo Drobeta.

Parcul Rozelor, cel mai mare parc al oraşului, a fost amenajat în 1912, care include azi Monumentul-criptă al Eroilor (1933) şi clădirea Hotelului Continental. Numit iniţial Parcul cel Nou sau Parcul Grecescu, s-a întins de la Băile Comunale până la Gară pe o suprafaţă de 12 ha, respectând un model de parc englezesc, plantat în principal cu trandafiri, conifere (brazi, molizi, pini), iar ornamentele şi împrejurimile cu gard viu de merişor. Materialul săditor şi florile (lalaele, zambile, narcise,mărgăritar) au fost achiziţionate de la Casa P. van der Meer din Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.