Skip to content
Focus

Liberalii vor să ancheteze modul în care se cheltuie banii pe salariile din TVR

Partidul Național Liberal solicită înființarea unei comisii de anchetă parlamentare pentru a descoperi cum se cheltuie banii publici la Societate Română de Televiziune – SRTV.

Mai mulți membri din Consiliul de Administrație au semnat o scrisoare prin care atrag atenția că Doina Gradea, șefa SRTV, refuză, deși legea o obligă, să facă publice informațiile privind cheltuielile publice.

Drept urmare liberalii au cerut să se înființeze o comisie de anchetă parlamentară pentru a descoperi dacă la TVR se fac angajări pe criterii netransparente.

Surse media susțin că de exemplu moderatorul Ionuț Cristache primește de la TVR un salariu vrut de 36.550 de lei pe lună, plus bonusuri de audiență.

Televiziune publică plătește din banii cetățenilor sume uriașe invitaților permanenți și colaboratorilor care participă la emisiunea ”România 9”, realizată de Ionuț Cristache.

De exemplu, Ion Cristoiu – invitat – 9.570 de euro, Marius Pieleanu – invitat 8.097 de euro, Radu Soviani – invitat 5586 de euro, Mircea Dinescu – invitat 15.149 de euro sau Cristian Gheorghe – invitat 8.774 de euro.

Totodată, liberalii susțin că la TVR nu se respectă independența editorială a jurnaliștilor și există tentative de cenzură, intimidare și ingerințe politice în activitatea editorială favorabile PSD-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.