Skip to content
Focus Recent

Liberalii vor să demită doi miniștri PSD, prin moțiuni simple

Grupurile parlamentare ale PNL și PMP din Camera Deputaților au depus,miercuri 27 martie, moțiunea simplă “Mandatul Ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3!”

PSD s-a evidenţiat în ultimii ani pentru modul în care numeşte în Guvern numai persoane care nu trec de un anumit nivel de expertiză şi competenţă. Se pare că ministrul Răzvan Cuc îndeplineşte toate condiţiile cu brio, fiind numit de trei ori ministru, deși nu s-a evidențiat prin nimic la ministerul Transporturilor”, este unul din motivele pentru care au depus moțiunea simplă.

De asemenea, senatorii liberali au depus, tot astăzi, moțiunea simplă “Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”.

”Domnule ministru al Justiției:

1. Să renunțați la modificările nocive aduse legislației penale și să procedați la armonizarea acestora cu deciziile Curții Constituționale a României;

2. Să renunțați la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar și modalității de înfăptuire a justiției și statutului judecătorilor, prevăzute de Constituția României;

3. Să sprijiniți inițiativa noastră legislativă de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, pentrua ne ralia nevoilor actuale ale justiției din România, dar și obligațiilor internaționale cu privire la care statul român s-a angajat;

4. Să încetați să mai considerați recomandările instituțiilor internaționale de profil ca fiind documente politice. Nu ignorați ajutorul profesionist dintr-un orgoliu copilăresc sau pentru că așa a fost angajamentul pe care vi l-ați luat față de structura centrală a PSD. Recunoașteți că îngrijorările experților independenți în drept constituțional din Comisia de la Veneția, ale membrilor Comisiei Europene care întocmesc Raportul MCV sau ale Grupului GRECO legate de parcursul justiției din România sunt justificate. Faptele și deciziile guvernanților vorbesc de la sine, revoltele românilor pentru o justiție independentă au devenit de notoritate în spațiul extern, iar pe agenda CEDO se regăsesc cauze în care procurori de rang înalt contestă modul în care au revocați din funcție.

5. Să renunțați la logica păcătoasă de a pune egal între România și PSD-ALDE.

6. Să nu vă transformați în „avocatul diavolului” susținând, completând și pledând abuzurile puterii în domeniul legilor justiției, pentru că nu aceasta este misiunea dumneavoastră la Ministerul Justiției.

7. Dacă vă depășesc aceste solicitări, dacă este dificil pentru dumneavoastră să interpretați și să puneți în practică principii fundamentale precum rațiune, dreptate, corectitudine, profesionalism, atunci, domnule ministru, timpul dumneavoastră în fruntea Ministerului Justiției a expirat. Și singura variantă care vă rămâne pentru a nu arunca în derizoiru ceea ce ați realizat până la data de 23 februarie 2017, când ați devenit pentru prima dată ministru, este demisia de urgență. Nu mai așteptați să fiți demis în urma acestei moțiuni! Este un capăt de drum pe care nu vi-l dorim, dar pe care l-ați cerut cu insistență prin răul făcut sistemului judiciar din România în ultimii doi ani. Nu vă dorim să se adeverească și pentru domnia voastră zicala „fiecare pasăre pe limba ei piere”, au anunțat liberalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.