Skip to content
Focus Recent

Liderul PNL: M-am săturat să mă conducă repetenții, codașii, agramații, hoții, acești derbedei politici

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că s-a săturat să fie condus de repetenți, de codași, de agramați, de hoți, de cei care au făcut România de râs în Europa.

Este timpul ca oamenii buni, ca românii adevărați, ca oamenii educați, ca oamenii cu frica lui Dumnezeu, oamenii care au făcut școală, oamenii care își iubesc țara, oamenii care au dragoste față de cei din jurul lor, oamenii care știu unde să ducă România, este timpul să conducem România pentru că vreau ca orice copil care întră în școală să primească de la școala românească tot ce are nevoie pentru a reuși în viață. Indiferent dacă iese un bun meseriaș, indiferent daca iese profesor, medic, arhitect, indiferent dacă vrea să se apuce de afaceri, indiferent dacă vrea să urmeze orice carieră universitară de la cercetare până la dezvoltare. Vreau ca școala românească să investească în fiecare copil român și să îl înarmeze cu tot ce are nevoie ca să reușească în viață”, a declarat liderul liberal.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că, în momentul în care PNL va ajunge la guvernare, vor veni cu o serie de soluții concrete la problemele curente.

Îmi doresc, sper și garantez fiecărui român că trebuie să dezvoltăm un sistem de sănătate care, în primul rând, să nu ducă românul la spital, ci să permită dezvoltarea medicinei preventive, să dezvolte rețeaua de medici de familie, să asigure cu adevărat analize așa cum au făcut liberalii când au fost la putere pentru a diagnostica din timp eventualele boli care apar. Vreau să existe un sistem de sănătate din care să dispară corupția, să dispară baronismul care există și în spitalele de stat, în care să nu existe discriminare între cei care furnizează servicii medicale în sistem privat și cei care furnizează servicii medicale în sistem public. Vreau un sistem de sănătate care să-i permită fiecărui român să trăiască atâtea zile câte îi dă Dumnezeu. Vreau ca din ce în ce mai mulți români să se apuce de afaceri, liber la afaceri, frați români. Aveți inițiativă economică, încercați să puneți pe propriile forțe, pe picioare o mică afacere că vă garantez un lucru clar, către toți oamenii de afaceri din România, Guvernul, administrația va deveni partener și prieten al oricărui om de afaceri, care vrea cu adevărat să schimbe fața, să ofere servicii mai bune, să genereze produse românești, care să concureze cu toate produsele europene. Vreau o țară cu o administrație locală în care primarii să nu mai fie obligați să umble de la Ana la Caiafa, de la ministru la ministru, de la funcționar la funcționar în care pe proiectele de dezvoltare ale comunităților locale să primească resursele financiare pe criterii clare, obiective, precise iar decizia de alocare a resurselor să nu mai fie în pixul lui Dragnea, în pixul mai știu eu cui nenorocit de baron, care și-a bătut joc de județul pe care l-a ținut în sărăcie”, a declarat președintele PNL.

Orban a mai spus că liberalii chiar vor crește pensiile.

Vreau o Românie în care să nu mai existe un campionat de minciuni, care mărește pensia mai mult. Trebuie să spunem clar, limpede și cu voce tare, Partidul Național Liberal chiar crește pensiile, noi nu creștem pensiile pe hârtie, să le dăm cu o mână niște bani pe hârtie și cu două mâini, prin inflație, prin creșterea prețurilor, să le anulăm orice creștere de pensie. Noi vrem ca pentru bunicii și părinții noștri, atunci când crește pensia, să crească puterea de cumpărare, să bazăm creșterea pensiilor pe dezvoltare economică, pe creșterea numărului de angajați, pe creșterea salariului mediu în economie, pe creșterea adevăraților piloni care pot să asigure părinților și bunicilor noștri o bătrânețe liniștită, cu un venit decent în care să se bucure de tot ceea ce se bucură pensionarul german, pensionarul francez, pensionarul italian”, a mai explicat liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.