Skip to content
Administrație locală Recent

Lipsă totală de transparență la Primăria Căzănești

Lipsă de transparență în ședințele de consiliu local ale Primăriei Căzănești. Titu Zaharia, consilier local ALDE, a relatat că este nemulțumit de felul în care ședințele se desfășoară și că nu are timp să analizeze punctele de pe ordinea de zi. De cele mai multe ori, documentul este primit înainte de ședință și imediat supuse votului.

„Am anumite nemulțumiri în ceea ce privește pregătirea ședințelor. Materialele nu sunt puse la dispoziție cu cel puțin o zi – două înainte pentru a le analiza și noi, să știm ce votăm, ne sunt prezentate cu 3-4 minute înainte de ședință. Am avut pe 24 decembrie o ședință extraordinară având pe ordinea de zi rectificarea bugetului. Am participat numai 6 consilieri din 11, iar după ce primarul a prezentat proiectul de hotărâre, am luat cuvântul și i-am spus că mă voi abține de la vot pentru că nu mi-a fost pus la dispoziție materialul respectiv.”, a declarat Titu Zaharia, consilier local primăria Căzănești

O altă nemulțumire a consilierului local Titu Zaharia este că nu sunt justificate sau nu sunt prevăzute în buget sume importante de bani.

„Nu știe să-mi spună ce reprezintă suma de aproape 8 miliarde vechi, diferențe de la bugetul inițial până la rectificarea actuală, face anumite achiziții pe SEAP de care Consiliul Local nici nu știe, iar banii de multe ori nu sunt prevăzuți în buget pentru achiziția respectivă, apoi ne cere să le aprobăm în Consiliu. Merge prin comună și spune că noi nu vrem să votăm bunurile pentru cadourile de iarnă pentru copii. Acele bunuri au fost aprobate în ședința din 9 decembrie de către toți consilierii, eu am întrebat dacă există bani pentru acele dulciuri pentru copii, a spus că sunt, iar în final ne-a comunicat că nu le-a achitat pentru că nu sunt bani în buget. Nu e transparență deloc în ceea ce face privind cheltuirea banilor publici.”, a mai spus Titu Zaharia, consilier local primăria Căzănești

Titu Zaharia dorește ca fiecare consilier local să poată analiza cu cel puțin o zi înainte de ședință punctele de pe ordinea de zi, iar cheltuirea sumelor alocate din banii publici să fie cât mai transparentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.