Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban explică ce urmează, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că președintele Klaus Iohannis va fi un președinte implicat 100% în al doilea mandat, dar s-a arătat mai degrabă preocupat de situația economică și proiectele Guvernului .

Le mulțumim românilor care au avut încredere în Klaus Iohannis și le garantăm că va fi implicat 100% în proiectul unei Românii moderne, în construirea unei Românii normale. Președintele Iohannis s-a referit la realizarea unei majorități stabile, omogene, evident, după alegeri. Noi am reușit să constituim o majoritate pentru dărâmarea Guvernului și învestirea noului Guvern, dar această majoritate este fragilă. Noi suntem dispuși să colaborăm în continuare cu partenerii noștri, să ne respectăm toate promisiunile”, a declarat premierul potrivit PSNews.ro

Premierul a spus că zilele acestea Guvernul se concentrează pe proiectul de buget de anul viitor.

Înțeleg preocuparea pentru viitor, dar eu mă gândesc pentru săptămâna viitoare la OUG pentru rectificarea bugetară. Bugetul, așa cum a fost construit el, pe bani falși, riscă să lase multe localități fără bani de salarii, pentru utilități etc. Avem de construit un buget pentru 2020 și este un buget construit pe niște constrângeri bugetare generate de legi adoptate anterior în Parlament. Noi avem niște înțelegeri, niște acorduri stabilite cu niște parteneri atât la moțiunea de cenzură, cât și la învestirea Guvernului și suntem convinși că în viitor vom reuși să generăm majoritățile necesare pentru adoptarea legilor, până la alegerile parlamentare”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.