Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban sună adunarea în PNL: liderii partidului, chemați să tranșeze împărțirea funcțiilor rămase

Liberalii se întâlnesc sâmbătă, ora 11:00, într-o ședință a Biroului Politic Național, pentru a da vot final pe numirea secretarilor de stat și a șefilor de agenții, au declarat surse politice pentru PS News. Întâlnirea ar urma să aibă loc în sistem videoconferință.

Amintim că liberalii s-au întâlnit luni în Biroul Executiv al PNL, unde s-a validat rezultatul negocierilor din coaliţia de guvernare privind funcţiile de prefecţi cu o singură abţinere.

Singura abținere a fost din partea secretarului general al partidului, Robert Sighiartău, care a reproșat că prima opțiune la negociere a fost numirea de către PNL a prefectului din Sibiu și nu a celui din București. Surse din cadul conducerii PNL au explicat însă că mai mulți membri ai BEX au absentat de la ședință, printre care mai mulți europarlamentari, în frunte cu Rareș Bogdan, care erau în avion spre Bruxelles. De asemenea, și deputatul Florin Roman, un alt critic acerb al lui Ludovic Orban, a lipsit de la BEX.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va avea 23 de prefecturi, respectiv: Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Reamintim că Guvernul a modificat OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să fie unele de demnitate publică. Cei care vor fi numiți în funcțiile de prefecți vor putea fi membri de partid. Guvernul a adoptat această OUG în condițiile în care Constituția României arată la articolul 123 că ”atribuţiile prefectului se stabilesc prin lege organică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.