Skip to content
Ediția de astăzi Recent VIDEO

Lupi filmaţi când se joacă în zăpadă în Parcul Natural Porţile de Fier

Imagini rare cu lupi care se joacă în zăpadă într-o pădure din Parcul Natural Porţile de Fier au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

În această perioadă, rangerii Parcului Natural Porţile de Fier monitorizează permanent carnivorele mari din parc prin acţiuni în teren. O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de monitorizare într-o ipostază cu totul inedită: se joacă în zăpadă.

Prădători foarte eficienţi şi şireţi, lupii sunt văzuţi foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-i să vâneze ziua şi noaptea.

Lupi cu chef de joacă într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier din cadrul Romsilva

Lupi cu chef de joacă în zăpadă, filmați într-o pădure din Parcul Natural Portile de Fier de o camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.Prădători foarte eficienți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.Credit video: Balasoiu Amalia Raluca, Parcul Natural Porțile de Fier*****Wolves playing in a forest from Porțile de Fier Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #PorțileDeFier

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 4 februarie 2019

Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada îşi pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa.

Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.