Skip to content
Ediția de astăzi Recent VIDEO

Președintele PSD Mehedinți – la un eveniment alături de premierul României

Președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu pare să fie din nou în grațiile conducerii PSD, în ciuda problemelor pe care le-a avut în urmă cu câteva săptămâni. Acesta a anunțat că a participat la o gală dedicată Centenarului, la care au participat mai mulți membri ai Guvernului și premierul Viorica Dăncilă.

Am fost onorat să particip în această seară, la Gala “100 pentru Centenar”, un eveniment de înaltă ținută, organizat sub înaltul patronaj al prim-ministrului Viorica Dăncilă, menit să promoveze valorile românești de peste hotare. Gala a fost organizată la Ateneul Român, un edificiu identitar al României, de Ministerul Românilor de Pretutindeni și a reunit miniștri ai Guvernului României alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă. Evenimentul a încununat 10 gale care s-au desfășurat de-a lungul anului Centenar în comunități de români din diaspora, în care au fost premiați 100 de români de succes, modele de conduită, și implicare în păstrarea și promovarea identității naționale peste hotare.  Cu prilejul Galei, a fost lansată și Enciclopedia Românilor de Pretutindeni, un demers al MRP, realizat cu sprijinul Academiei Române și în colaborare cu specialiști ai Institutului pentru Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”. Enciclopedia adună la un loc cele mai relevante date și informații despre comunitățile de români de pe toate meridianele lumii și prezintă români care prin activitatea lor aduc cinste și onoare țării”, a anunțat Aladin Georgescu.

Guvernul a organizat zilele acestea mai multe evenimente dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Mă bucur să mă alătur Galei ”100 pentru Centenar”, un eveniment menit să promoveze valorile și elitele românești de peste hotare și pe cei care reprezintă cu mândrie România în lume. Cu doar câteva ore în urmă am condus ședința solemnă de Guvern organizată la Alba Iulia pentru a celebra Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri. Am trăit o mare emoție, dată de însemnătatea istorică a acestui moment și de oamenii care l-au făcut posibil”, a declarat premierul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.