Skip to content
Focus Recent VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă: România a obținut pentru prima dată peste 10,2 milioane de tone de grâu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că estimările privind rezultatele culturilor de toamnă sunt încurajatoare, cu impact benefic asupra securității alimentare a populației.

Măsurile de sprijin acordate la timp agricultorilor au produs efectele așteptate. În primele șapte luni ale anului, agricultorii români au beneficiat de 2,29 miliarde de euro din fonduri europene, sume investite efectiv în agricultură și dezvoltare rurală. Până la sfârșitul anului, în agricultura românească va mai intra încă un miliard de euro și vom ajunge în acest an la 3,29 miliarde de euro bani europeni pentru finanțarea agriculturii. Rezultatele măsurilor bune din acest sector se văd deja. În ceea ce privește recolta de vară, România a obținut pentru prima dată peste 10,2 milioane de tone de grâu, deși, după cum știm, nu a fost un an prielnic agriculturii din punct de vedere meteorologic. Estimările privind rezultatele culturilor de toamnă sunt încurajatoare, cu impact benefic asupra securității alimentare a populației, dar și din perspectiva ponderii acestui sector și a industriei alimentare în PIB”, a declarat premierul României.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunțat că s-a aprobat un memorandum privind contractarea unui împrumut de la BEI, în sumă de 450 de milioane euro care va fi folosită pentru investiții în zonele rurale.

Legat de continuarea unor investiții importante în dezvoltarea rurală, avem pe ordinea de zi a ședinței de astăzi un memorandum privind contractarea unui împrumut de la BEI, în sumă de 450 de milioane euro. Fondurile sunt pentru asigurarea cofinanțării proiectelor susținute din fonduri europene, respectiv prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Acordul de împrumut a fost negociat cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice în condiții avantajoase pentru România”, a mai spus șeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.