Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

PNL cere audierea premierului în Parlament cu privire la violențele de la protestul diasporei

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a declarat miercuri, 29 august, că această sesiune parlamentară este obligatoriu să înceapă cu audierea premierului la Ora Guvernului în Parlamentul României. În acest sens, PNL a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

PNL a depus o solicitare în acest sens Biroului Permanent și lui Liviu Dragnea pentru că Viorica Dăncilă trebuie să dea explicații despre reprimarea protestelor și violențele Jandarmeriei împotriva protestatarilor pașnici din 10 august. O provocăm pe doamna prim-ministru să vină în fața Parlamentului să asume, conform Legii răspunderii ministeriale, adevărul. Iar dacă citește textele și minciunile altora, să-și asume acest lucru. Dar, îi atragem atenția că a mințit în plenul Parlamentului este o faptă penală, conform Legii răspunderii ministeriale. Premierul României NU a remaniat-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, în ciuda modului dezastruos în care a gestionat intervenția din Piața Victoriei, dar și a contradicțiilor fățișe, flagrante, a explicațiilor în raport cu Jandarmeria și cu prefectul Capitalei”, a declarat Raluca Turcan.

Totodată, lidera liberală susține că premierul trebuie să dea explicații și cu privire la gestionarea dezastruoasă, cu impact major în economie, asupra pestei porcine.

Premierul României s-a făcut că nu vede nimic din toate abuzurile împotriva oamenilor fără vină, iar acest lucru nu poate fi acceptat. Ce are de spus premierul României despre cea mai violentă intervenție a forțelor de ordine de la momentul mineriadelor încoace?! În același timp, prim-ministrul trebuie să dea explicații pentru gestionarea dezastruoasă, cu impact major în economie, asupra pestei porcine”, a mai declarat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.