Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

PNL: Ministerul Educației concediază peste 4.000 de profesori

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan anunță că ordinul prin care sunt concediați peste 4.000 de profesori a fost semnat de fostul ministru Valentin Popa.

Acesta aruncă vina pe sindicate, deși recunoaște că mai este nevoie de încă 10.000 de noi posturi în școli. Cu alte cuvinte, deși avem puțini profesori, deși personalul auxiliar şi administrativ este insuficient, Guvernul taie din bugetul educației și dă afară câteva mii de angajați. Este limpede: fostul ministru minte! Despre nevoia de a reduce cheltuielile se știa încă de acum un an, mai precis din data 7 decembrie, atunci când a fost publicată OUG nr. 90/2017”, anunță liderul liberal.

Raluca Turcan precizează că tot mai multe școli au primit somații de la Inspectoratele Școlare, să reducă imediat numărul de posturi de profesori și personal auxiliar din școli.

Art.5, în baza căruia ministrul Popa și-a fundamentat ordinul sinistru de concedieri în sistemul de învățământ, scrie negru pe alb: ” În anul 2018, numărul maxim de posturi care se finanţează din fonduri publice … se stabileşte astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială … cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget”. Pe românește, dacă Guvernul rămâne fără bani în timpul anului, atunci dă oameni afară! Guvernul a premeditat această acțiune încă de anul trecut, alocând educației bani insuficienți. Nici salariile nu au fost acoperite în integralitate! La rectificare educația nu a primit bani suficienți pentru salarii. Cert este că, în acest moment, tot mai multe școli au primit somații de la Inspectoratele Școlare, să reducă imediat numărul de posturi de profesori și personal auxiliar din școli. Câte astfel lovituri trebuie să mai primească școala românească din partea acestui guvern cinic și incompetent?”, mai transmite liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.