Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu anunță că e momentul să se ia o decizie pentru a rezolva criza politică: „Iau în calcul tot ce este posibil!”

Este momentul să se ia o decizie pentru a rezolva criza politică, a declarat joi dimineață, la sediul PSD, liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Fac un apel la toți liderii politici, pentru că întindem prea mult coarda și este momentul să luăm o decizie. Cea mai proastă decizie este când nu iei nicio decizie”, a spus Ciolacu, potrivit PSNews.ro

Liderul PSD a spus că are în continuare discuții cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă ia în calcul o variantă cu Ciucă premier peste un guvern de tehnocrați, acesta a răspuns că ”e o posibilitate”, adăugând că ”prima propunere a PSD a fost să venim cu un guvern de tehnocrați, de specialiști, până la alegerile generale anticipate”.

”Iau în calcul tot ce este posibil pentru deblocarea acestei crize. Nu condiționez pe nimeni cu nimic, cred că răbdarea românilor se apropie de sfârșit, iar liderii politici trebuie să ia decizii”, a mai spus Ciolacu.

Amintim că liderul PSD a declarat, miercuri dimineață, că e obligat să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre formarea unui guvern, dar că nu negociază cu PNL. Acesta a spus că PSD trebuie să se implice în rezolvarea crizelor actuale. Totodată, întrebat cum vede că Florin Cîțu se opune intrării social-democraților la guvernare, Ciolacu a întrebat retoric: „Credeţi că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”.

În primul rând, nu cred că e important dacă există întâlniri sau nu există întâlniri (între conducerea PSD şi premierul desemnat – n.r.). Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonic cu prim-ministrul desemnat şi încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză. Eu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat, chiar consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziţie, indiferent dacă voi vota sau nu un astfel de Guvern, trebuie să existe această comunicare. Nu am, în schimb, negocieri cu PNL, ca să fiu foarte bine înţeles”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat de ce are întâlniri neoficiale, ascunse, cu liderii PNL şi cu premierul desemnat.

Liderii PSD au discutat marți, într-o ședință restrânsă, variantele de lucru în actuala criză politică. Potrivit unor surse participante la ședință, președintele PSD le-a prezentat cele trei variante pe care le are partidul: intrarea la guvernare, susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau „opoziție totală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.